Spor ayakkabı çamaşır makinesinde yıkanır mı ?
Haftanın yoğunluğunda bize eşlik eden, severek kullandığımız rengarenk spor ayakkabılarımız, beyaz keten ayakkabılarımız uzun süreli kullanımda ilk günkü görünümünü terk etmektedir. Bu durum biliyoruz ki hepmizin canını bi hayli sıkmakta. Tertemiz spor ayakkabılarla günlük kıyafetlerimizi kombinlemek istiyoruz ve ayakkabılarımızı temizlemek için çeşitli yöntemlere başvurduğumuz aşikar. Bunlardan ayakkabınızı en kolay temizleyen ve ilk aşamada tertemiz yaptığını düşündüğünüz yöntem makinede yıkamak. Fakat spor ayakkabı makinede yıkanırmı ? Şimdi bu sorunun doğru cevabını arayalım.
Spor ayakkabılarda keten ve ya benzeri malzemeden üretilmiş modeller çamaşır makinesinde yıkanabilir. Bu temizlik içinde ayakkabınızı korumak için de belirli yöntemler kullanmalısınız:
- Ayakkabılarınızın üzerinde bulunan toz, toprak gibi partikülleri önce yumuşak bi fırça yardımıyla fırçalamalı, daha sonra yumuşak bir bezi sabunlu suya batırarak hafifçe ilk kaba temizliğini yapmalısınız. Daha sonra bağcıklarını da çıkartarak yıkama işlemine hazır hale getirebilirsiniz.
- Aşağıdaki resimdeki gibi makinenizin kapağına takılabilir formda üretilen https://ersozayakkabi.com sayfamızdan da temin edebileceğiniz filelerin içine yerleştirerek makinenin yüksek devirde dönmesiyle oluşacak hasarlardan ayakkabınızı koruyarak temizlemiş olursunuz. Aynı anda birden çok ayakkabıyı yıkamak isteyebilirsiniz, fakat bu hem ayakkabılarınıza zarar verecek hem de istediğiniz sonucu almanızı engelleyecektir.
- Makinenizin kısa programında ayakkabınızın yıpranmadan temizlenmesini ayakkabı filesi sayesinde sağlayabilirsiniz.
- Yıkama işlemi bittikten sonra ayakkabılarınızın suyunu fazla suyunu akıtarak oda sıcaklığında kurumaya bırakabilirsiniz. Güneşte ya da ısıtıcı yanında yapacağınız kurutma ayakkabınızla vedalaşmanız anlamına gelebilir.
- Kuruyan ayakkabılarınızın bağcıklarını taktıktan sonra içlerine https://ersozayakkabi.com sitemizden temin edebileceğiniz ayakkabı kalıplarından koyarak 1 gün forma girmesi için ayakkabı dolabında bekletmeniz ayakkabınızı ilk günkü formuna kavuşmasını hızlandıracaktır.
Tertemiz keten ayakkabılarımız artık bizimle yürümeye hazırlar. Uzun süredir giydiğiniz ve artık deforme olmuş spor ayakkabılarında bu sonuçları alamayacağınızı hatırlatmak isteriz. Eskiyen ürünlerinizin yerine 1 yıl garantili satışa sunduğumuz keten ayakkabılarımızdan https://ersozayakkabi.com linkine tıklayarak yenisini alabilirsiniz.
- Keten ayakkabılar dışındaki spor ayakkabılarınız için özel üretilen https://ersozayakkabi.com adresinde bakım ürünleri kategorisinden ‘Sneaker Cleaner’ spor ayakkabı temizleyici setimiz ile ayakkabılarınızı tertemiz yapabilirsiniz
- Deri ayakkabılarınızın temizliği için neler yapabiliriz. Bir de bu konuya değinelim:
Deri Ayakkabı Bakımı Nasıl Olmalı?
Deri ürünleri; yapılarından dolayı kaliteli ve pahalı ürünlerdir. Hem şık hem de dayanıklı olması sebebiyle çok tercih edilen deri ayakkabıları uzun süre giymeye devam etmek istiyorsanız, kullanımına ve bakımına özen göstermelisiniz. Doğru malzeme ve tekniklerle yapılan temizlik, ayakkabıların ömürlerini uzatacaktır. Gereken malzemeleri https://ersozayakkabi.com sayfamızdan temin edebilirsiniz.
Deri ayakkabı temizliği konusundaki tecrübemizi ve dikkat edilmesi gerekenleri sizin için derledik:
1) Öncelikle deri ayakkabı temizliğine ayakkabının üzerindeki kir veya kalıntıları yumuşak bir ayakkabı fırçasıyla temizleyerek başlanır. Ayakkabı bağcıklı ise bağcıkları çıkartılır.
2) Sonraki işlem; ayakkabının nemli ve yumuşak bir bezle yavaş ve yuvarlak hareketlerle silinmesidir. Suya birkaç damla sıvı sabun katılır. Bezi, sabunla karıştırılıp köpürtülen suyla ıslatabilir ve bu bezle ayakkabının her yerini silebilirsin. Eğer sabun kullanmak istemezseniz, mağazamızdan temin edebileceğiniz deri ayakkabıların temizliğine özel köpük ürünlerden satın alıp kullanabilirsiniz.
3) . Ayakkabılar güneş altına ya da bir ısıtıcının yanına koymadan oda sıcaklığında kurumaya bırakılır. Deri ayakkabılar ıslak bırakılırsa üzerinde lekeler oluşur. Bu sebeple mutlaka kurulanmalıdır.
4) Deri ayakkabılarınızı ortalama ayda bir kez NURİLEFLEF krem ayakkabı boyasıyla boyamak gerekmektedir.
5) Deri ayakkabı temizliğinde kullanılan bir diğer yöntem ise vazelin ile deriyi beslemektir. Doğal ürünlerden en yaygını Vazelin, deriyi yumuşatır ve parlatır. Bir pamuğun üzerine sürülen vazelin tüm ayakkabıya nazikçe yedirilmesi işlemiyle vazelinle parlatma süreci tamamlanır. Aşağıda vazelin uygulanmış bir ayakkabıdaki değişimi görebilirsiniz.
6) 3 günden uzun süreli kullanımlarda iç astarı deri olan ayakkabılarınızda ayak teri iç astarda emileceği için ayakkabınızı bir gün dinlendirmeye almalısınız.
7) Dinlendirmek için ayakkabınızın içine uygun ayakkabı kalıplarını koymanız, derinin kururken ve dinlenirken formunu kaybetmesini engeller.
8) 1 gün boyunca dinlenmiş ayakkabılarınız tekrar giyeceğiniz zaman bir çekecek yardımıyla giymeniz hem boyanın elinize bulaşmasını engeller, hem de ayakkabınızın deformasyonunun önüne geçmiş olursunuz.
9) Ayakkabı bakımında içeriğinde asit ve alkol olan bakım malzemelerini kullanmamaya özen gösteriniz. Bizim tavsiyemiz yıllardır boya sektöründe olan yerli ve milli markamız NUR LEFLEF in tüm ürünlerini sayfamızdan temin edebilirsiniz. https://ersozayakkabi.com
10) İçinde astar olmayan ayakkabılarınızın boya işlemini ayağınızdayken yapmanız çorabınıza boyanın nüfuz etmesini sağlar. Bu sebepten astarsız ayakkabılarınızı içlerine ayakkabı kalıplarını yerleştirerek boyamanızı tavsiye ederiz.
11) Kışlık ayakkabılarınızda boyama ve bakım işlemi sonrası kullanımda deri üzerinde tuz kusması problemi yaşanabilir. Belki de bir çoğumuzun yaşadığı bu sıkıntı kullanılan boyadan ya da derinin kendisinden kaynaklanabilmektedir. Bu ayrımı yapabilmek için en basit yöntem beyaz sirke ile pamuk kullanarak lekeyi temizlemek ve beklemektir. Eğer aynı srun temizlenen bölgede kuruma sonrası tekrar beliriyorsa ürünü aldığınız firmaya şikayetinizi belirtmelisiniz. Kuruduktan sonra beyazlama belirtisi yoksa kullandığınız boyayı değiştirerek ayakkabınızın derisini koruyabilirsiniz.
12) Deri sandaletlerinizi içlerine gazete kağıdı koyarak boyayabilir, ayağınızı boyamaması için en az yarım saat bekledikten sonra kullanabilirsiniz. Sandaletlerinizde ayağınızı kesen bölümlere de vazelin sürerek sert bölümlerin hızlıca yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
Her ayakkabı kullanıcısının karşılaştığı sorunlar ve bakım tavsiyeleri hakkında yıllardır kullandığımız tavsiyelerimizi sizlere aktarmış bulunuyoruz. Umarız faydalı olacaktır.
Sağlıklı adımlarda tekrar görüşmek dileğiyle…